fredag 25 maj 2012

Sommar i Bleckan och smygtitt i Bryggartäppan

Häromdagen hade jag en barnvaktardag i högsommarvärmen. Krumeluren hade haft ögoninflammation och fick inte gå till dagis. Inte så dumt att få en sån anledning att smita från jobb och andra plikter. Vi drog oss mot Stora Blecktornsparken, där det finns en fin parklek med en massa djur. På vägen ville han stanna vid tulpanplanteringarna. "Jag äääälskar blommor", sa han. Just nu är hela Söder prytt av tulpanbunkar i sjuttiotalsfärger.

 Krumelurens favoritsång för tillfället är den om Bockarna Bruse. Den sjöng han såklart när vi gick förbi fåren i Stora Blecktornsparken. Jag frågade om han inte kunde någon sång om får. Hade väntat mig en snutt Bä bä, vita lamm. I stället gjorde han en genast en framställning av Eric Saades Manboy med koreografi och allt.

 Sen kom vi fram till Bockarna Bruses hage och vi återgick till barnvisan medan vi plockade lite maskrosor åt getterna.

I Bryggartäppan är lekplatsbygget i full gång. Nu närmar sig invigningsdags. Ni kanske minns att jag berättade om den i mars.

Nu ser man bättre hur det kommer att se ut. Det blir hur fint som helst! Den frodiga grönskan och blommande syrener gör det helt oemotståndligt. Syrendoften blandas med den mättade doften av Falu rödfärg och nytjärade dörrar.

14 juni kl. 14.00 blir det invigning med pompa och ståt!

Häromdagen när jag gick förbi, hörde jag en kommentar från en man som passerade - Varför bygger de så skruttiga hus? De ser ju helt fallfärdiga ut!

 Det hade han ju helt rätt i. Jag blir så inspirerad av alla sneda och vinda hus! Jag vill bygga själv i sommar! Här är en bild från i april när jag var förbi och blev visad runt av lekplatsbyggarna. Då var jag orolig att husen skulle vara farliga att klättra på, men jag blev överbevisad om hållfastheten när jag fick se hur stadigt allt är byggt. Det här är som ni ser ett dass i miniatyr. Min ciceron och jag diskuterade om de eventuellt skulle råka användas för sitt ursprungliga syfte. Den här parken har ju länge varit fyllekamraternas favoritplats. "I så fall får vi väl skruva fast dasslocken", sa han.

6 kommentarer:

Pettas sa...

Bedårande Krumelur! Bedårande Lekplatsbolaget. Bara härligheter och bäbä vita lamm tycks vara ute

Pettas sa...

Det skall naturligtvis vara punkt efter härligheter...blev lite konstigt...

Mira sa...

Kul! Det är nästan så jag måste gå dit och titta!

olgakatt sa...

Vilken underbar lekplats! Varför måste allt vara rätvinkligt - nej, fram för det fantasifulla! Grattis till de barn som får leka här.

färgtrappan sa...

Manboy till Får? Manfår då? Tänk vad han har koll på allt, den där lille krumeluren ;)

Vilket fint dass :)! Härligt att man kan bygga så snett och vint och ändå få det att hålla.
Då kom jag att tänka på våra snickare, som höll på att bli tokiga när de skulle fixa till vårt gamla hus, där inte en sida var rätvinklig! :)

Ha det gott! /Maja

Barbro Li sa...

Dit ska jag gå med våra Kottar! Morframor tar tacksamt emot nya roliga och kreativa utflyktsmål när förskolan av den ena eller andra anledningen inte står till buds.